poniedziałek, 4 listopada 2013

Squash pappardelle alla puttanesca



  • 1 butternut squash
  • 200 gr czarnych oliwek
  • 200 gr pomidorów koktajlowych
  • łyżka kaparów
  • 10 filetów anchovy
  • 2-4 ząbków czosnku
  • bazylia
  • pietruszka
  • parmezan
  • bułka tarta 1 łyżka
  • sól morska
  • pieprz 
  • oliwa
Przygotowanie


  1.  Obieramy squasha z twardej zewnętrznej warstwy i przy pomocy obieraczki kroimy długie wstążki
  2. Ser ścieramy  na drobno
  3. Pomidory kroimy w połówki
  4. Pietruszkę drobno siekamy
  5. Anchovy filety drobno siekamy 
  6. Tartą bułkę mieszamy z serem i drobno posiekaną pietruszką
  7. Na rozgrzaną patelnię wylewamy odrobinę oliwy dodajemy posiekany czosnek,pomidory,oliwki,anchovy,kapary,sól i pieprz przesmażamy około minutę
  8. Dodajemy squasha smażymy przez około 3-5 minut
  9. Danie gotowe jeszcze tylko przystroić posypką z sera,pietruszki,bułki tartej, kilka kropli oliwy,kilka listków bazylii 
  10. Smacznego...



2 komentarze:

  1. Byloby nam milo, gdybys zechcial go wpisac na Ptitchef.com, zeby mozna go bylo zaindeksowac.

    Ptitchef jest katalogiem, który pozycjonuje najlepsze kucharskie strony internetowe w sieci. Setki blogów juz sa na nim juz zapisane i korzystaja ze strony Ptitchef, zeby przedstawic swoje wlasne strony internetowe.

    Zeby zapisac sie na Ptitchef, wejdz na
    http://www.petitchef.pl/index.php?obj=myaccount_site&action=form

    lub na http://www.petitchef.pl i kliknij na « Dodaj swój blog-strone » w górnym pasku.

    Pozdrawiam

    Camelia
    Petitchef.pl

    OdpowiedzUsuń