Squash pappardelle alla puttanesca
- 1 butternut squash
- 200 gr czarnych oliwek
- 200 gr pomidorów koktajlowych
- łyżka kaparów
- 10 filetów anchovy
- 2-4 ząbków czosnku
- bazylia
- pietruszka
- parmezan
- bułka tarta 1 łyżka
- sól morska
- pieprz
- oliwa
Przygotowanie
- Obieramy squasha z twardej zewnętrznej warstwy i przy pomocy obieraczki kroimy długie wstążki
- Ser ścieramy na drobno
- Pomidory kroimy w połówki
- Pietruszkę drobno siekamy
- Anchovy filety drobno siekamy
- Tartą bułkę mieszamy z serem i drobno posiekaną pietruszką
- Na rozgrzaną patelnię wylewamy odrobinę oliwy dodajemy posiekany czosnek,pomidory,oliwki,anchovy,kapary,sól i pieprz przesmażamy około minutę
- Dodajemy squasha smażymy przez około 3-5 minut
- Danie gotowe jeszcze tylko przystroić posypką z sera,pietruszki,bułki tartej, kilka kropli oliwy,kilka listków bazylii
- Smacznego...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz