poniedziałek, 4 listopada 2013

Squash pappardelle alla puttanesca



  • 1 butternut squash
  • 200 gr czarnych oliwek
  • 200 gr pomidorów koktajlowych
  • łyżka kaparów
  • 10 filetów anchovy
  • 2-4 ząbków czosnku
  • bazylia
  • pietruszka
  • parmezan
  • bułka tarta 1 łyżka
  • sól morska
  • pieprz 
  • oliwa
Przygotowanie


  1.  Obieramy squasha z twardej zewnętrznej warstwy i przy pomocy obieraczki kroimy długie wstążki
  2. Ser ścieramy  na drobno
  3. Pomidory kroimy w połówki
  4. Pietruszkę drobno siekamy
  5. Anchovy filety drobno siekamy 
  6. Tartą bułkę mieszamy z serem i drobno posiekaną pietruszką
  7. Na rozgrzaną patelnię wylewamy odrobinę oliwy dodajemy posiekany czosnek,pomidory,oliwki,anchovy,kapary,sól i pieprz przesmażamy około minutę
  8. Dodajemy squasha smażymy przez około 3-5 minut
  9. Danie gotowe jeszcze tylko przystroić posypką z sera,pietruszki,bułki tartej, kilka kropli oliwy,kilka listków bazylii 
  10. Smacznego...



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz